Ryanairin henkilökunta nukkui lentokentän lattialla – kuudelle potkut kuvan lavastuksesta

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime päivinä sosiaalisessa mediassa on levinnyt valokuva, jossa nähdään lentoyhtiö Ryanairin lennon henkilökunta nukkumassa Malagan lentokentän lattialla Espanjassa. Kuvasta tuli nopeasti kansainvälinen viraali-ilmiö, joten Ryanair ryhtyi selvittämään sen taustoja.

Nyt yhtiö on paljastanut kuvan olevan lavastus. Ryanair sai haltuunsa lentokentän turvakameran tallenteen, jonka se julkaisi nyt myös verkossa kaikkien nähtäville. Video osoittaa, että henkilökunta istuskeli ensin kaikessa rauhassa tuoleilla, kunnes meni hetkeksi makaamaan lattialle ja esittämään nukkuvia.

Kuvien ottamisen jälkeen henkilökunta nousee taas jalkeilleen. Sosiaalisessa mediassa henkilökunnan kerrottiin joutuneen nukkumaan lattialla, koska heille ei ollut hoidettu majoitusta hotellissa. Valokuva ikuistettiin 13. lokakuuta tilanteessa, jossa lennon lähtö viivästyi Portugalissa riehuneen myrskyn vuoksi.

Brittilehti The Guardianin mukaan lavastus ei ollut Ryanairin mieleen, sillä lentoyhtiö on nyt irtisanonut kuusi kuvaan liittyvää työtekijäänsä vedoten työsopimuksen rikkomiseen. Kuva levisi nopeasti satoihin medioihin ympäri maailmaa.