Samsung esitteli kokoontaitettavan älypuhelimensa

Digi · Tim Isokivi

Samsungin on jo pitkään huhuttu kehittelevän puhelinta, jonka näyttö taittuu kokoon keskeltä. Nyt yhtiö on tarjonnut esimakua tulevasta tabletin ja kännykän hybridistä.

Samsungin taitettava puhelin paljastettiiin yleisölle etelä-korealaisen yhtiön kehittäjäkonferenssissa. Laitetta tosin esiteltiin hämärässä valaistuksessa, jotta sen yksityiskohdat pysyisivät edelleen salaisuuksina.

Päällisin puolin Samsungin uutuus näyttää tavanomaiselta taskuun mahtuvalta älypuhelimelta. Se kuitenkin avautuu kirjan tavoin keskeltä, paljastaen sisältään tabletin kokoisen toisen näytön.

The Verge -sivuston mukaan Google on jo ilmoittanut Androidin tukevan Samsungin kokoontaitettavia laitteita. Myös muiden Android-laitteiden valmistajien odotetaan lanseeraavan tulevaisuudessa kokoontaitettavia laitteita.