Satanistit haastoivat Netflixin oikeuteen – käytti väärin heidän patsastaan?

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Netflix-suoratoistopalvelun uutuussarja Chilling Adventures of Sabrina on joutunut amerikkalaisen satanistikirkon syytösten kohteeksi. Satanic Temple väittää yhtiön ja Warner Bros. -elokuvastudion pilkanneen heidän jumalhahmoaan Baphometia sarjassa.

Satanic Temple vaatii 50 miljoonan dollarin korvauksia Chilling Adventures of Sabrina -sarjan tekijöiltä. Syytteen mukaan sarjassa pilkataan ja johdetaan katsojia harhaan kertomalla valheita Baphometista. Hahmo on keskeinen satanistien uskonnossa ja kirkko omistaa tekijänoikeudet tunnetuimpaan Baphometin kuvaan.

Hollywood Reporterin mukaan Baphomet on oikeasti vuohen päällä varustettu nainen, eikä mies, kuten Netflixin suosikkisarjassa väitetään. Hahmon pilkkaaminen haittaa satanistikirkon liiketoimintaa. Satanismia ei tule sekoittaa saatananpalvontaan, sillä kyseessä on kaksi eri oppikuntaa.