Delhin ilmanlaatu luokiteltiin vaaralliseksi – ihmisiä pyydettiin pysymään sisätiloissa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Intian toiseksi suurimmassa kaupungissa, Delhissä, on mitattu hurjat ilmansaastelukemat. Kaupungin saastemäärä on ylittänyt yli 20-kertaisesti Maailman terveysjärjestön (WHO) asettamat rajat. Kaupungin yllä on harmaa savusumu.

Intiassa on mitattu maailman huonoimpia ilmanlaatuja. Nyt Delhin ilmanlaatu on huonontunut entisestään Diwali-juhlan takia, jolloin kaupungissa ammutaan runsaasti ilotulitteita ilmaan. Lisäksi viereisten kaupunkien maanviljelijät kulottavat maissipeltoja marras-joulukuussa, mikä lisää ilmassa olevaa savua.

Ihmiset ovat huolestuneita turvallisuudestaan. BBC:n mukaan Delhin ilmanlaatu on muuttunut huonosta vaaralliseksi. Viranomaiset ovat pyytäneet kaupungin asukkaita pysymään sisätiloissa ja sulkemaan tuuletuskanavat.