Joulu kaukana perheestäsi? Näin pääset oikeaan tunnelmaan

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Joulu on perinteisesti perheen yhteistä aikaa, jolloin otetaan rennosti ja nautiskellaan herkullisesta ruoasta sekä juhlatunnelmasta. Toisinaan esimerkiksi työt estävät perheen luokse matkustamisen toiselta paikkakunnalta.

Jouluna ei kannata jäädä yksin. Jos ei ole kaikkia juhlapyhiä töissä, voi rauhallista tunnelmaa havitella tapaamalla samalla paikkakunnalla asuvia ystäviä. Ystäväjoulu voi olla todella antoisa esimerkiksi nyyttäriperiaatteella vietettynä. Jouluna on myös lupa herkutella ja hemmotella kavereita vastaleivotuilla joululeivonnaisilla.

Joulumieltä voi etsiä juhlaan sopivien soittolistojen avulla. Perheeseen voi olla yhteydessä videopuhelun ja kuvien avulla. Yksi loistavista tavoista viettää joulua on tehdä juhlapyhinä vapaaehtoistyötä. Eri järjestöt kaipaavat varmasti apukäsiä. Mikäli mahdollista, kannattaa jouluun kertyvä vapaa-aika käyttää akkujen lataamiseen, rentoutumiseen ja stressin selättämiseen.