Mitä eroa on nugeteilla ja luuttomilla siipipaloilla? Ei oikeastaan mitään

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Foodbeast-sivuston mukaan ”boneless wings” ja nugetit ovat periaatteessa yksi ja sama asia, eli leivitettyjä ja uppopaistettuja lihanpaloja. Luuttomina siipinä myytävät biitit saattavat olla ainoastaan osa nerokasta markkinointia ja hinnoittelua.

Kanansiivet, eli wingsit, ovat suosittua sormiruokaa. Nyt kuitenkin rinnalle rynnistää luuttomat vaihtoehdot, joissa ei tarvitse nähdä vaivaa kananlihan kaluamiseen luusta. Kastike on usein sama kuin tavallisissa siipipaloissa.

Foodbeast-sivuston mukaan ravintolat ovat ryhtyneet tarjoilemaan luuttomia siipiä lähinnä kustannussyistä. Ne ovat periaatteessa nugetteja, mutta kulkevat eri nimellä. Ihmiset maksavat niistä saman hinnan kuin tavallisista siivistä, mutta kuitenkin enemmän kuin tavallisista nugeteista. Toisin sanoen pidetään siivet siipinä ja nugetit nugetteina.