Valtavaa patsasta kuljetettiin kadulla – näky kuin maailmanlopusta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lounais-Ranskassa sijaitsevassa Toulousen kaduilla on nähty äskettäin valtava Minotauros-patsas, joka liikkui kadulla jättimäisen robotin tavoin. Se herätti kaikkien ohikulkijoiden mielenkiinnon.

La Machine -nimisen yhtiön luoma jättirobotti oli ulkomuodoltaan kuin kreikkalaisen mytologian taruolento. Se on puoliksi ihminen ja puoliksi härkä. Minotauros oli tarinan mukaan labyrinttiin teljetty hirviö, joka sai säännöllisin väliajoin ateenalaisia uhreja ravinnokseen.

Näyttävä robotti vaati useamman henkilön ohjausta eteenpäin liikkuessaan. Näky muistutti scifi-elokuvan kohtausta, johon on yhdistetty otteita fantasiamaailmasta. La Machine on erikoistunut liikkuvien ja näyttävien luomusten valmistamiseen, eikä kyseessä ole yhtiön ensimmäinen performanssi.