Samsung kehittää ajatuksella ohjattavaa televisiota

Digi · Tim Isokivi

Television kanavien vaihtaminen saattaa tulevaisuudessa tapahtua kaukosäätimen sijaan pelkän ajatuksen voimalla. Samsung kehittelee parhaillaan television mielenhallintaan tähtäävää projektia. Project Pontis -tekniikan ensisijainen tarkoitus olisi helpottaa liikuntarajoitteisten elämää.

Tekniikan ansiosta television kanavia ja äänenvoimakkuutta voisi vaihtaa käytännössä ajatuksen voimalla. Tämänhetkisessä prototyypissä kone seuraa ihmisen silmän liikkeitä ja päättelee niiden pohjalta, mitä hän haluaa tehdä. Tavoitteena on kuitenkin luoda televisio, jota voi käyttää pelkkien aivoaaltojen avulla.

Tekniikka on edelleen alkutekijöissä, mutta Cnet-sivuston mukaan se saattaisi tulevaisuudessa korvata kosketusnäytöt ja ääniohjauksen. Samsung suunnittelee aloittavansa Project Pontisin toisen prototyypin kehittämisen alkuvuodesta 2019.