Älä pue näitä värisävyjä valokuvaan – luovat tylsän vaikutelman

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Pantone Color Instituten johtaja Lee Eiseman tietää kaiken väreistä ja niiden eri sävyistä. Nyt hän on antanut vinkkinsä väreistä, joita ihmisten kannattaa välttää valokuvauksissa. Samalla hän myös paljastaa, mitkä värit näyttävät parhailta valokuvissa.

Olipa kyse Instagramin kuvista, koulukuvauksista tai uuden profiilikuvan ottamisesta Tinderiin, kannattaa yllään olevien vaatteiden väriä harkita tarkkaan. Lee Eisemanin mukaan valkoiset ja todella vaaleat pastellisävyt pilaavat valokuvan, koska ihminen tavallaan haihtuu kokonaan kuvasta pois. Lopputulos on tylsä.

Sen sijaan hänen mukaansa valokuvassa kannattaa pukeutua tummanpunaisiin, tumman turkoosiin tai muihin sinisen ja vihreän värisävyn vaatetuksiin. Jos aprikoi harmaan ja mustan välillä, kannattaa ylleen aina valita ennemmin harmaa sävy. Hän tarjoili vinkkinsä Who What Wear -sivustolla.