Lapset saivat tehtäväksi tuhlata 100 dollaria tunnissa – näin siinä kävi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lapset alkavat tienaamaan omaa rahaa työn avulla vasta teini-ikäisinä ensimmäisten kesätöiden avulla. Ennen sitä vanhemmat voivat antaa lapsilleen viikkorahaa tai palkita heitä esimerkiksi kotitöissä auttamisesta. Monilla lapsilla on kuitenkin jo mielitekoja erilaisiin hankintoihin siitä huolimatta, että heillä ei vielä ole omaa rahaa.

Nyt BuzzFeedVideo-kanava teki mielenkiintoisen kokeilun, jossa he antoivat lapsille 100 dollaria. Lasten tuli käyttää raha tunnin aikana haluamallaan tavalla. Ainoa sääntö tehtävässä oli se, että mikäli rahoja ei käytetty kokonaan tunnin sisällä, lapsi ei saanut pitää tekemiään hankintoja. Rahoja ei saanut näin ollen säästääkään.

Lapset miettivät ennen tehtävän alkua ostavansa koulutarvikkeita, herkkuja ja lahjoittavansa rahaa muille sitä tarvitseville. Vaikka lapset olisivat saaneet ostaa mitä tahansa, heidän mielitekonsa osoittautuivat melko edullisiksi. Moni ajatteli heti ensimmäisenä jäätelöä tai lelua, minkä jälkeen lopun summan tuhlaamisessa tulikin melkoinen kiire.