Päärynäsesonki onparhaimmillaan – näiden kanssa herkullisinta

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Päärynät ovat makeita hedelmiä, joista on helppo valmistaa maittavia jälkiruokia. Nyt päärynää kannattaa lisätä myös salaattiin, sillä se sopii erinomaisesti pähkinöiden ja suolaisen juuston kaveriksi.

Päärynä tuo salaattiin makeutta, jolloin muiden ainesosien on hyvä olla suolaisia, happamia tai rouskuvia. Päärynä sopii erinomaisesti vihersalaattiin, jossa on lisäksi kuivattuja karpaloita tai rusinoita. Pähkinöiksi voi valita esimerkiksi saksanpähkinöitä, pekaanipähkinöitä, manteleita tai hasselpähkinöitä.

Juustoksi sopivat kaikki suolaiset herkut, kuten feta, sinihomejuusto tai parmesaani. Päärynän voi pilkkoa salaatin joukkoon tai siivuttaa annoksen päälle näyttäväksi viuhkaksi. Kokosimme alle annosideoita Instagramista.

View this post on Instagram

It’s starting to really feel like autumn now & our seasonal special’s board has some super tasty plates from the McGuire’s kitchen perfect for this time of year⠀ 🍁 Hearty homemade McGuire’s Minestrone soup served with chunky bread & a Parmesan crisp⠀ 🍁 Warm pear & Gorgonzola salad, pictured⠀ 🍁 Homemade Mushroom & Garlic pate served with rustic toast⠀ .⠀ .⠀ .⠀ .⠀ .⠀ #kent #chathamdockyard #historicdockyard #mcguiresfinefoods #kentfoodie #kentfood #minestronesoup #pearsalad #lunchtime #eatseasonally #delicatessen #cafe #eatgoodfood #realfood #cheesemonger #dockyardgin #copperrivetdistillery #southeastengland #breakfastfood #foodforfall #autumndishes #foodies #cafelife #artisancheese #coffee #coffeelover #cheeseboard #greattasteawards

A post shared by McGuire's Fine Foods (@mcguiresfinefoodsdeli) on