Pienet rutiinimuutokset parantavat arkea – älä sorru aina samaan kaavaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Useimmat ihmiset tarvitsevat rutiineja kokeakseen elämisen mielekkääksi. Toisinaan arjessa pakertaminen saatta tuntua tylsältä ja puuduttavalta. Sen sijaan, että muuttaisi kertaheitolla elämän uusiksi, kannattaa panostaa pieniin rutiinimuutoksiin.

Personality and Social Psychology -lehdessä on esitelty artikkeli, jossa kerrataan elämänlaatua arvioituja tutkimuksia. Artikkelin mukaan ihmiset voivat muuttaa oman elämänsä helposti nautinnollisemmaksi ja jännemmäksi tekemällä arkisia asioita uudella tavalla. Ihmiset kyllästyvät jopa kaviaariin ja samppanjaan, mikäli he nauttivat niitä päivittäin, joten kaavan rikkominen kannattaa.

Elämää voi muuttaa mielekkäämmäksi yksinkertaisesti vaikkapa ruokailutottumuksia muuttamalla. Kokeile uusia mausteita, astioita sekä ruokailuvälineitä. Kulje töihin uutta reittiä ja poikkea kotimatkalla metsäpolun kautta. Kuulokkeista voi kuunnella äänikirjoja listahittien sijaan.

Jo pelkästään lempiasioista väliaikaisesti luopuminen voi tuoda uudenlaista nautintoa elämään. Myös oma tyyli saattaa kaivata päivittämistä, joten vaatekaapin sisältöä on hyvä kaivella pitämättömien paitojen varalta. Sen sijaan, että ostaisi aina uusia vaatteita, kannattaa yhdstellä jo olemassa olevia asuja uudenlaisella ja jännittävällä tavalla keskenään.