Samuraikokelaat ja mestari näyttävät mallia – näin miekalla lyödään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Samurait ovat japanilaisia sotureita, jotka työskentelivät muun muassa hallitsijoiden henkilökohtaisissa sotajoukoissa. Ahkeralla treenaamisella tavallisista sotilaista voi tulla ritaria muistuttavia samuraita. Miekka on heidän tyypillisin aseensa.

Nettiin on aikoinaan ladattu video samuraijoukon miekankäyttöharjoituksista. Samuraikokelaat treenaavat miekan iskuja mestarin opetuksella. Videolla näytetään monta erilaista onnistumista tai myös hieman epäonnistuneempia iskuja.

Video osoittaa hyvin, että kyseessä on ennemmin tekniikkalaji kuin voimankäyttöön liittyvä. Jopa pienet naiset saavat terävällä miekalla hienoja halkaisuja aikaiseksi. Paras suoritus on kuitenkin videon loppupuolella.