Tutkimus: Naiset haluavat erilaisia parisuhteita parrakkaiden kanssa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Parta on ollut muodissa lähes koko 2010-luvun ajan. Ilmiöstä on kehittynyt oma metsurimiesten trendi, jossa joka toinen mies näyttää kanadalaiselta puunhakkaajalta. Parran kasvattaminen kannattaa, jos haluaa muodostaa pitkäaikaisen suhteen naisen kanssa.

Splash

Kerroimme taannoin tutkimuksesta, jonka mukaan naiset pitävät parrakkaita miehiä potentiaalisina kumppaneina. Samassa tutkimuksessa kuitenkin selvitettiin myös se, että naisten mielestä juurikin parta tekee miehestä viehättävämmän ja tekee siksi henkilöstä sopivamman pitkään parisuhteeseen. Parta kuvastaa maskuliinisuutta, joka herättelee naisen alkukantaisia käyttäytymismalleja pariutumiseen liittyen.

Tutkimuksen mukaan naiset pitivät feminiinisiä kasvonpiirteitä yleisesti vähemmän viehättävinä. Parrakkaat miehet olivat naisten mielestä komeampia. Mitä viehättävämpänä nainen miestä pitää, sitä todennäköisemmin hän muodostaa kaksilahkeisen kanssa pitkäaikaisen parisuhteen. Tutkimukseen osallistui 9.991 miesten ulkonäköä ja parisuhteeseen sopivuutta arvioinutta henkilöä.