Tutkimus: Nuoret eivät halua viettää aikaa känniääliöiden kanssa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suurin osa nykyajan nuorista ymmärtää, että ördäyskänni on poistunut muodista. Ihmiset haluavat yhä enemmän panostaa sivistyneeseen ilonpitoon ja nähdä ystäviään anniskeluravintolassa muutamalla lasillisella. Jos ei tätä ymmärrä, saattaa pian jäädä yksin.

Macmillan Cancer Support -säätiö on toteuttanut kyselyn, jonka mukaan neljäsosa brittinuorista välttelee tiettyjen kavereiden seuraa pubeihin mennessään. Syynä on ystävien liiallinen alkoholin käyttö. Eniten nuoria ärsyttää kaverit, jotka ryyppäävät liikaa ja alkavat sen jälkeen tapella. Vieläkin enemmän ärsyttää humalassa olevien kavereiden kovaäänisyys.

Tutkimukseen osallistui 2.000 nuorta, jotka olivat iältään 18–24-vuotiaita. Nuoret aikuiset juovat nykyisin yhä vähemmän alkoholia kuin vanhemmat sukupolvet. Syy juomattomuuteen on juurikin ystävyyssuhteiden vaaliminen ja oman käyttäytymisen hillitseminen.