Lääkärit määräävät potilaille taidemuseokäyntejä – auttaa kuin liikunta

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Kanadan Montrealin lääkärit ovat alkaneet määrätä potilailleen museokäyntejä hoitomuodoksi. The Art Hive -niminen yhteisö tarjoaa lääkärin määräyksen saaneille potilaille taideterapiaa, jonka on todettu parantavan hyvinvointia. Potilas voi saada lääkärin määräyksellä jopa 50 ilmaista museokäyntiä vuodessa.

Taiteella on todettu tieteellisesti olevan ihmisen keholle ja mielelle samankaltaisia vaikutuksia kuin liikunnalla. Myönteisiä vaikutuksia on todettu jokaisessa ikäryhmässä, ja taideterapia tarjoaa ihmisille toisenlaisen muodon hyvinvoinnin parantamiseksi. Montrealin lääkärit ovat määränneet taideterapiaa etenkin ikääntyneille potilaille, jotka eivät pysty harrastamaan yhtä aktiivisesti liikuntaa.

Taideterapian on todettu auttavan sekä fyysisten että psyykkisten sairauksien hoidossa. Lääkärin määräys takaa kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle ilmaisen sisäänpääsyn taidemuseoon. Kun koko perhe pääsee nauttimaan taideterapiasta, voi sen avulla ennaltaehkäistä ongelmia terveiden perheenjäsenten kohdalla, Montreal Gazette uutisoi.