LEGO julkaisi palikkasarjan aikuisille – poistaa stressiä tehokkaasti

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Tietoisuustaitoharjoitteluun kuuluu hetkeen keskittyminen ja erilaisten häiriötekijöiden poistaminen mielestä. Ihmiset ovat löytäneet apua stressin ja ahdistuksen hallintaan perinteisistä käsitöistä ja askartelusta. Nyt LEGO-rakennuspalikkayhtiö on osallistunut mielen hyvinvoinnin talkoisiin.

Tanskalainen LEGO-merkki on julkaisemassa aikuisille tarkoitetun rakennuspalikkasarjan, jonka avulla voi paneutua hetkeen. LEGO Forma tuo markkinoille rakennuspalikkakaloja, joissa yhdistyvät perinteiset LEGO-palikat ja uudenlaiset tekniikkasarjat. Käsillä tekeminen vähentää tutkitusti kehon kortisolitasoja.

Markkinoilla on ollut jo ahdistusta lievittäviä värityskirjoja ja kännykkäpelejä. Ihminen voi myös harjoittaa meditoimista lukuisten sovellusten avulla tai hakeutua takaisin perinteisten käsityharrasteiden, kuten neulomisen pariin. Myös liikunta auttaa mielen hyvinvoinnin parantamisessa.