Lola Odusoga sivaltaa painoaan arvostelevia: ”Oon just sitä mitä oon ja haluun olla!”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vuoden 1996 Miss Suomi Lola Odusoga on kahden lapsen äiti ja yrittäjä. Nainen on nyt antanut Apu-lehden blogissaan huutia kaikille ulkonäköarvostelijoille ja painontarkkailijoille. Hänen mukaansa ihmisten kokoa tai ulkonäköä ei saisi arvostella, ellei henkilö ole asettanut itseään tietoisesti ulkonäkökeskeiseen asemaan esimerkiksi fitness-kilpailuissa.

– Body ku body, kroppa ku kroppa, tää on sun elämä, ja sulla on vain yksi elämä. Jokainen saa tehdä kropallaan ihan just mitä haluaa, eikä kukaan ulkopuolinen ole oikeutettu sanomaan mikä toiselle on parasta, ja mikä on hyvä. Kukaan ei saa päätellä ulkonäön perusteella, että jollakin on tai ei ole ongelmaa, että joku tarvitsee apua tai muutosta. Se on vaan julmaa, väärin ja todella loukkaavaa, Lola Odusoga tokaisee blogissa.

Hänellä itsellään ei ole ongelmaa vartalonsa kanssa, mutta samalla nainen myöntää, että muilla tuntuu olevan mielipiteitä sitäkin enemmän. 41-vuotiasta Lola Odusogaa on pyydetty kuluneen puolen vuoden aikana kolmeen eri elämäntapamuutos- tai laihdutusohjelmaan. Hän ei voi sietää ulkonäkökeskeistä maailmaa, eikä muita ihmisiä tule määritelä heidän vartalonsa koon perusteella.

View this post on Instagram

Mä sain just lyhyen ajan sisään kolmannen kerran soiton, jossa ehdotettiin painoon ja ruokavalioon liittyvään ohjelmaan mukaan lähtemistä. Meni täysin hermot, ja totesin että kyllä tän aiheen aika on just nyt. Lueppa ulkonäköpaineista, ulkonäön arvostelusta ja mun jäätävimmistä kokemuksista blogista. Linkki biossa ja storyssa. Ja mieti, miten itse ihmisiä kommentoit.. "aina väärän kokoinen" GO! #blogi #ulkonäkö #ulkonäköpaineet #arvostelu #ihanne #oletus #määrittely #kommentointi #vihapuhe #haukkuminen #tuomitseminen #loveyourself #attitudeiseverything #bodykubody #enjoylife #dowhatyouwant #bewhatyouwanttobe #realme #realyou #reallife #realpics #laihdutus 📷:Bo Stranden

A post shared by Lola Odusoga (@lolaodusoga) on