Äidin selfiekuva pelasti miehen elinkautiselta vankeudelta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tuomioistuimissa on usein sana sanaa vastaan, jolloin tuomarit joutuvat punnitsemaan hyvinkin vakavissa asioissa kumpaa osapuolta uskovat. Tällaisissa tapauksissa tulee usein myös karmeita virheitä, kun syyttävä osapuoli on tarpeeksi hyvä valehtelemaan oikeudessa. Näin oli käydä nyt Yhdysvaltojen Teksasissa, jossa nuori mies oli joutua syyttömänä loppuelämäkseen vankilaan.

USA Today kertoo tapauksesta, jossa teksasilainen Cristopher Precopia pidätettiin 22. syyskuuta työpaikallaan. Häntä odotti 99 vuoden vankeustuomio murrosta ja entisen tyttöystävänsä törkeästä pahoinpitelystä. Nainen väitti miehen tunkeutuneen kaksi päivää aiemmin hänen kotiinsa ja viiltäneen mattoveitsellä X-merkin hänen rintaansa. Precopia ei kuitenkaan muistanut koska hän olisi nähnyt entisen tyttöystävänsä.

Oikeus määräsi Precopialle 150.000 dollarin takuut, jotka hänen vanhempansa maksoivat. Sen jälkeen alkoi asian kuumeinen selvittely. Väitetyn rikoksen tapahtumahetkellä Cristopher oli ollut vanhempiensa kanssa hotellissa Austinissa. Lopulta nuoren miehen äiti muisti, että hän oli ottanut tuona iltana heistä selfie-kuvan, jonka oli julkaissut myös Facebookissa. Kuva löytyi ja toimitettiin poliisille.

Selfie-kuvassa oli paikkatieto ja kellonaika, joten sen nähtyään syyttäjä totesi, ettei Precopia voinut olla syyllinen väitettyihin rikoksiin, koska hänen alibinsa oli osoitettu. Tyttöystävän valehtelu oli siis johtaa nuoren miehen elämän tuhoutumiseen. Tiedossa ei ole joutuiko tyttöystävä oikeuteen teostaan. Tapaus on nostattanut Yhdysvalloissa keskustelun poliisin tutkinnan leväperäisyydestä. Paikallinen poliisi ei ole suostunut kommentoimaan tapausta.