Kahdeksan kouluaamuista luovutaan Tampereella

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime aikoina on käyty vilkasta keskustelua lasten ja nuorten aikaisesta heräämisestä ja sen vaikutuksista. Nyt Tampereen kaupunki on päättänyt luopua perusopetuksessa kello kahdeksalta alkavista kouluaamuista. Päätöksen teki tänään kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunta.

Kaupungin perusopetuksen kouluissa on jo usean lukuvuoden ajan ollut toimintaohje, että koulujen ensimmäisen tunnin aloitusaika ei ole vielä kello 8.00, vaan myöhemmin. Lukuvuoden 2019 alusta lähtien koulupäivät alkavat kuljetusolosuhteet huomioiden kello 8.15 – 8.45 välillä. Yläkouluissa suositus on, että koulupäivät alkavat kello 8.30 -8.45.

Kaupungin tiedotteen mukaan tutkimustulokset tukevat käsitystä, että murrosikäisten koulupäivän olisi hyvä alkaa myöhemmin kuin kahdeksalta. Sekä oppilaiden että henkilöstön mielipide oli, että koulupäivät voisivat alkaa myöhemmin. Osassa Tampereen kouluja joillakin ryhmillä tunnit alkavat kello 9. Opettajien mukaan oppilaat ovat vastaanottavaisimmallaan aamun ensimmäisillä tunneilla.