Revontulia voi nähdä muuallakin kuin Suomen Lapissa – parhaat paikat on tässä!

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomen pohjoisosat on listattu usein maailman matkaoppaisiin paikkoina, joissa voi ihastella upeita revontulinäytöksiä talvikuukausien aikana. Revontulia pääsee katselemaan myös muualla maailmalla, jos haluaa yhdistää taivaankannen näytöksen ihailun ulkomaan matkaan.

Alaska ei välttämättä ole kaikkien matkakohteiden ykkösenä, mutta eksoottisuudellaan se voi peitota muut kohteet mennen tullen. Kuinka moni voi oikeasti sanoa käyneensä Yhdysvaltojen Alaskassa? Parhaimmat revontulinäytökset tarjoaa kuumista lähteistään tunnettu Fairbanks. Kuumia lähteitä on tarjolla myös Islannissa, joka sijaintinsa puolesta hellii revontulibongareita etenkin kaamosaikana.

Kanadassa on Aurora Village -niminen paikkakunta, jonka suurimpana matkailuvalttina ovat nimenomaan henkeäsalpaavan upeat revontulet. Alueella kehutaan, että kolme yötä paikkakunnalla nostaa revontulien näkemisprosentin 95:een. Revontulia voi nähdä myös Skotlannissa, jos matkustaa kauas kaupungin hälinästä Cairngormsin kansallispuistoon. Alueella on myös viskitislaamoja, jotka voivat nostaa reissun kokonaan uudelle tasolle.

View this post on Instagram

Eventually, everything connects ✨

A post shared by S T E P H B A R N E Y☽ (@steph.in.ak) on

View this post on Instagram

😍We are seriously awestruck by the beauty of nature. Our Master of Research (MRes) graduate Chad Ajamian (@cajamian) took this breathtaking photo of the aurora at Akureyri, Iceland. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Chad did a Bachelor of Environment in Spatial Information Sciences and Environmental Management (2015), and continued on to do a Masters of Research in Environment (2017). He is currently a GIS Analyst for an engineering company called Arcadis! Well done Chad👏🙌 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ If you are a grad of Environmental Sciences at @macquarieuni, we want to hear from you! Tag us in your pics to be featured (environment related of course😜).

A post shared by Environmental Sciences MQ (@envscmq) on