Black Friday on alkanut – ensimmäiset laukaukset ammuttu ja yksi kuollut

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Alabamassa on ammuttu äskettäin ensimmäiset Black Fridayn laukaukset, kun ihmiset ovat rynnineet kauppakeskuksiin. Ammuskelussa kuoli yksi teini-ikäinen poika. Kaksi on loukkaantunut vakavasti.

Yhdysvalloilla on todelinen ongelma joukkoammuskelujen kanssa, sillä maassa on raportoitu lähes päivittäin ihmismassojen keskellä tapahtuneista ampuma-aserikoksista. Alabaman Hooverin kaupungissa sijaitsevassa Riverchase Gallerian ostoskeskuksessa on ammuttu noin kymmenen laukausta Black Friday -teemapäivän alkumainingeissa, Independent uutisoi. Ammuskelu alkoi kahden teinin välien selvittelystä alennusmyynnissä.

Toinen teini kuoli ja toinen haavoittui vakavasti. Välikohtauksessa vahingoittui myös 12-vuotias tyttö. Kiitospäivän jälkeen vietettävä Black Friday on kulutushysterian multihuipentuma, jolloin myös markettien joulumyynnit käynnistyvät. Ihmiset jonottavat tavaroita läpi yön ja saattavat ajautua kahnauksiin toistensa kanssa. Ostohysteria vaatii usein myös kuolonuhreja Yhdysvalloissa.