Donald Trump kiitospäivänä: ”Olen kiitollisin itselleni!”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa vietettävä kiitospäivä on kansallinen juhlapäivä, jonka tarkoituksena on osoittaa kiitollisuutta esimerkiksi onnistuneesta sadosta. Presidentti Donald Trump on sanonut kiitospäivän puheessaan olevansa kiitollisin itselleen.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump vietti eilen vietetyn kiitospäivän omistamassaan lomaparatiisissa Mar-a-Lagossa Floridassa. Hän oli kuitenkin puhelinyhteydessä median kanssa ja kertoi, mistä hän on eniten kiitollinen tänä vuonna.

– Olen kiitollinen upeasta perheestä ja siitä, että olen tehnyt uskomattoman muutoksen tämän maan hyväksi. Teidän voi olla vaikea uskoa, mutta Yhdysvallat on niin paljon vahvempi nykyään, mitä se oli ennen kuin otin virkani haltuun. Tarkoitan, että te näette muutoksen, mutta se on niin paljon voimakkaampi, että ihmiset eivät edes usko sitä, Donald Trump aloitti itsensä kehumisen.

– Ulkomaalaisia johtajia tavatessani he ovat sanoneet, että heillä on vaikeuksia uskoa, kuinka paljon Yhdysvallat ovat kasvattaneet valtaansa kahden vuoden takaiseen verrattuna. Olen tehnyt paljon muutosta, presidentti jatkoi lomaltaan Newsweekin raportin mukaan.

Yhdysvaltojen entinen presidentti Barack Obama kertoi olevansa kiitollinen uuden sukupolven johtajista, jotka tekevät maailmasta parempaa paikkaa. Hän myös kävi jakamassa ruokaa vähävaraisille yllätysvierailullaan Chicagossa juuri ennen kiitospäivää.