Ole tarkka hääpaikan valinnan kanssa – tässä viisi yleisintä virhettä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ensi kesänä naimisiin menevät pariskunnat ovat varmaankin aloittaneet jo häiden suunnittelun. Kirkko ja juhlapaikka kannattaa varata hyvissä ajoin, jotta unelmien päivän suunnittelutyö voi edetä pienempiin yksityiskohtiin. Paikan kanssa kannattaa olla tarkka.

Jokaisella hääpaikalla on omat sääntönsä, jotka kannattaa ottaa huomioon paikkaa valitessa. Säännöt voivat liittyä alkoholipolitiikkaan, pysäköintiin, tupakoimiseen tai vaikkapa vuokra-ajan alkamiseen ja päättymiseen. Pariskunnat saattavat myös ihastua kabinettimaisiin tiloihin, mutta vieraiden määrä määrittelee paikan koon. Suuret häät vaativat runsaasti tilaa, PureWow muistuttaa.

Hääjuhlien suunnittelemisessa kannattaa olla realistinen sään suhteen. Entäpä, jos hääpäivänä on rajuilma? Myös vieraat tulee ottaa huomioon esteettömyysnäkökulmasta, sillä kaikki eivät välttämättä selviydy korkeista portaista tai ahtaista oviaukoista. Häiden suunnittelussa on tärkeintä noudattaa omia toiveita, ja vaikka anoppi haluaisi upeat maalaishäät navetan vintillä, saa pariskunta viettää modernit häät tornitalon kattoravintolassa.