Tiktak-yhtyeelle jättikonsertti Hartwall Areenalle: ”Oltiin kaikki aivan äimänä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuonna 1999 huippusuosioon noussut Tiktak-yhtye täyttää ensi keväänä 20 vuotta. Sen kunniaksi yhtye järjestää jättikonsertin Hartwall Arenalla Helsingissä 18. huhtikuuta 2019.

Petran, Empun, Mimmun, Tuulin, Nooran ja Nean yhtye julkaisi ensimmäisen singlensä Sekoitat mun maailman toukokuussa 1999, jolloin osa nuorista muusikoista oli vasta 13-vuotiaita. Myöhemmin samana vuonna ilmestyi jättihitiksi noussut Lopeta.

– Viime kesä selvästi valmisteli meidät tähän isoon Hartwallin keikkaan. Mulle ei missään vaiheessa tullut sellainen olo, että tässä lämmiteltäisiin uudelleen jo kertaalleen jäähtynyttä soppaa, vaan otettiin tietoisesti tavoitteeksi olla parempia kuin koskaan, laulaja Petra Gargano kertoo.

– Tiktak oli kesän keikoilla paremmassa vedossa kuin silloin, kun bändi oli lopettelemassa. Nyt luvassa on pidempi ja näyttävämpi setti, johon saadaan varmasti mahdutettua kaikki ne suosikkibiisit, yhteislaulut ja hitit, Petra lisää.

Viime kesänä yli kymmenen vuoden hiljaiselon jälkeen paluun festarilavoille tehneen Tiktakin uralle on mahtunut lukuisia hittejä, kuten Heilutaan, Satuprinsessa, Kyyneleet, Tuuleksi taivaanrantaan ja Tänä yönä taivaaseen. Yhtye lopetti keikkailun vuonna 2007, kunnes kesä 2018 toi bändin jälleen keikkalavoille.

– Oltiin kaikki aivan äimänä siitä, miten ihana viime kesä festarikeikkoineen oli. Yhdessä treenaaminen ja keikkailu oli superhauskaa, ja yleisö otti meidät aivan ihanasti joka paikassa vastaan, Petra kertoo.

– Keikoilla monet tulivat kysymään, että milloin meitä pääsisi katsomaan pääkaupunkiseudulla. Kun sitten tajusimme, että tässähän on tulossa juhlavuosi, niin päätimme, että olisihan sitä hienoa juhlistaa aivan ainutlaatuisella tavalla omassa kotikaupungissamme.