Porfessori neuvoo naisia: ”Älä nai miestä, joka lupaa auttaa kotitöissä”

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Twitterissä leviää parhaillaan erään japanilaisen professorin neuvo. Professori on sanonut, että naisten ei tulisi mennä naimisiin miesten kanssa, jotka ovat luvanneet auttaa kotitöissä. Lauseessa on kaksi asiaa pielessä.

Professorin mielestä onnellisen parisuhteen tae on yhdenvertaisuus. Mikäli kumppani lupaa auttaa kotitöissä, nousee esille kaksi varoitusmerkkiä. Ensinnäkin, miksi miehen tulee luvata asiasta, jonka tulisi olla itsestäänselvä saman katon alla asuessa? Molempien tulee tehdä osuutensa kotitöistä.

Toinen varoituskelloja soittava kohta on se, että mies sanoo auttavansa naista. Eli toisin sanoen hän olettaa, että nainen tekee leijonanosan kotitöistä. Miehen tulisi osallistua kotitöihin automaattisesti, jolloin asiaa ei tarvitse luvata tai puhua auttamisesta.

Toki jokaisessa parisuhteessa voidaan sopia erikseen menettelytavoista, mutta professorin mielestä kotitöihin osallistuminen samassa taloudessa on itsestäänselvyys, eikä siitä tarvitsisi neuvotella erikseen. Tapaus on lähtenyt leviämään viraalina, kun professorin oppilaana ollut @hiiimaaah twiittasi asiasta, SoraNews24 uutisoi.