Rakkaus ei ole rakettitiedettä – nämä tavat tekevät onnelliseksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jokainen parisuhde on ainutlaatuinen, eikä niiden hoitamiseen tai parantamiseen ole kaikille päteviä yleismaailmallisia neuvoja. On kuitenkin olemassa tapoja, joiden avulla suhteesta voi luoda toimivamman ja siten myös onnellisemman. Tärkeintä on sitoutua ja rakastaa aidosti.

Onnelliset pariskunnat tukevat toisiaan ja kumppaninsa kiinnostuksen kohteita. Osapuolten ei tarvitse olla yltiöpäisen kiinnostuneita toistensa harrastuksista, mutta heidän on kuitenkin hyvä osoittaa tukeaan kumppaninsa intohimon kohteelle. Järkevästi suhteessa elävät henkilöt eivät myöskään mene nukkumaan suutuspäissään. Erimielisyydet tulee selvittää ennen valojen sammuttamista.

Mykkäkoulu on epäreilu tapa osoittaa mieltä. Parisuhteen takuuvarmasti tappava sanattomuus pahentaa vaan asioita sen sijaan, että ongelmat ja niiden syyt selvitettäisiin. Aina kannattaa tiedustella toisen kuulumisia ja kuinka hänen päivänsä on mennyt, vaikka oma elämä olisi luisunut heräämisestä saakka pikavauhtia pieleen.

Onnelliset pariskunnat pitävät yhdessä huolta myös suhteen tylsistä asioista, kuten laskujen maksuista ja kotitöistä. Unelmaliitoissakaan elävät ihmiset eivät voi olla aina kumppaninsa seurassa, vaan molempien osapuolten on vietettävä toisinaan aikaansa myös omien ystävien seurassa. Silti oma kultarakas on kuitenkin aina se, joka saa eniten huomiota ja kannustusta osakseen. Kumppanit haluavat aidosti auttaa ja tukea omaa mielitiettyään onnellisessa parisuhteessa.

Ei kannata verrata omaa elämää tai parisuhdetta muihin. Jokaiselle pariskunnalle muotoutuu ajan saatossa omat tavat toimia, jossa yksinkertaisesti päätetään omistautua yhteiselle onnelle ja siitä huolta pitämiselle. Parisuhteen eteen tulee nähdä vaivaa, jotta se voi toimia. Suhteessa tulee olla läheisyyttä kaikissa sen muodoissa vielä vuosikymmenienkin päästä. Seksi on monen kyselyn mukaan onnellisten ja pitkäikäisten parisuhteiden salainen ase.