Älä tartu puhelimeen vihaisena – anna mielen rauhoittua ensin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suutuspäissään saattaa helposti sanoa asioita, joita myöhemmin katuu mielen rauhoituttua. Sanoja ei kuitenkaan saa enää takaisin, kun ne on kerran päästetty ulos mielen syövereistä. Elämäntapavalmentaja pyytää ihmisiä jättämään puhelimen käytön kokonaan vihaisena ollessaan.

Hermostuneena saattaa purkaa tarpeettomasti mielipahaa pikaviestinpalveluissa tai sosiaalisessa mediassa. Mikäli olotila on äreä, kannattaa viestien ja statuspäivitykset siirtää tuonnemmaksi. Rauhoittuneena voi arvioida tekstejä uudestaan rauhallisemmalla ja objektiivisemmalla näkökulmalla.

Elämäntapavalmentaja Kali Rogers kertoi Elite Dailylle, ettei netissä väitteleminen kannata, sillä ihmisten pääasiallisena tavoitteena on ainoastaan tuoda oma kantansa esiin ilman, että he yrittäisivät edes ymmärtää toisen osapuolen mielipidettä.

Sen sijaan suuttuneena tekstailu voi johtaan suuriin väärinymmärryksiin ja loukkauksiin. Koska kirjoitetusta tekstistä puuttuvat ilmeet, äänenpainot ja eleet, kannattaa vaikeat asiat selvittää aina kasvotusten tai vähintään puhelimitse.