Hämähäkkieläimellä kuin koiran pää – hämmästyttävä kuva leviää verkossa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tieteellisiä artikkeleita kirjoittava Ferris Jabr on julkaissut Twitterissä kuvan erikoisen näköisestä niveljalkaisesta eläimestä. Kuvassa on metagryne bicolumnata -niminen hämähäkkieläin, jonka vartalon päällä näyttää olevan koiran pää. Laji on kuvattu Ecuadorissa.

Valokuvan on ottanut tiedemies ja valokuvaaja Andreas Kay. Kuvan laji kuuluu lukkeihin, eikä siitä ole vaaraa ihmiselle. Erikoinen niveljalkainen ei kuitenkaan ole varsinaisesti hämähäkki, IFL Science raportoi.

Lajin erikoisen ulkonäön on tarkoitus pelästyttää petoeläimiä. Koiran päätä muistuttava vartalo tekee hämähäkkieläimen vartalosta suurikokoisemman. Luonto tarjoilee toisinaan ihmeellisiä otuksia ihmisten ihmeteltäväksi.