Nämä herkut sisältävät terveellistä rasvaa – sopivat dieettiin

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Kerromme nyt salaisuuden: Rasvat eivät ole automaattisesti epäterveellisiä, vaikka meitä on yritettykin huijata vähärasvaiseen ruokavalioon kolmen vuosikymmenen ajan. Se, mikä on vaarallista, on nauttia runsaasti sokeria rasvan kanssa.

Ketogeenisessä ruokavaliossa on pudottaa hiilihydraatit minimiin. Tämä tarkoittaa sitä, että dieetin aikana on sallittua nauttia ruokia, joissa on runsaasti terveellisiä rasvoja. Rasva pitää kehon kylläisenä ja auttaa tärkeiden hivenaineiden kuljettamisessa.

Men’s Healthin mukaan monityydyttymättömät rasvahapot edistävät aivotoimintaa ja pitävät solut terveinä. On olemassa tutkimuksia, joiden mukaan rasvaiset ruoat, kuten avokadot, voivat jopa vähentää vatsan alueen läskiä. Ekstraneitsytoliiviöljy on jokaisen terveystietoisen ihmisen paras ystävä.

Listalle pääsevät myös parapähkinät, kurpitsan siemenet, helokkiöljy, pellavansiemenet, saksanpähkinät ja mantelivoi. Myös sardiinit ja oliivit ovat mitä mainoita ruoka-aineita vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaville.