Lentäjä nukahti – lentokone lensi 50 kilometriä ohi kohteesta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Liikenneviranomaiset tutkivat tapausta, jossa lentokone ohitti määränpäänsä lähes 50 kilometrillä. Syynä oli lentäjän nukahtaminen ohjaamoon.

Piper PA-31 Navajo -lentokoneen oli määrä lentää Australian Tasmanian Devonportista läheiselle Kingin saarelle. Lentäjä kuitenkin ohitti määränpäänä toimineen lentokentän 46 kilometrillä. Lopulta kone pääsi turvallisesti perille.

Australian liikenneturvallisuusviraston mukaan yhteensä kahdeksan matkustajaa vetävän pienkoneen lentäjä oli ilmeisesti nukahtanut lennon aikana. Samaisella lentokoneella tehtiin kyseisenä päivänä yhteensä seitsemän lentoa.

Daily Mail -lehden mukaan tapausta kutsutaan vakavaksi toimintahäiriöksi. Virasto tulee tutkimaan tapaukseen liittyvää aineistoa ja haastattelemaan lentäjää.