Taatusti erilainen joulukuusi – Banksyn itsetuhoinen taideteos antoi inspiraation

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Olohuoneen nurkkaan ilmestyvän joulukuusen ei aina tarvitse olla perinteisimmästä päästä. Eräässä taidekeskuksessa on esillä teemaan sopiva, moderni joulupuu.

Yhdysvaltojen West Virginian Parkersburg Art Centren viraalihitisi nousseen joulukuusen inspiraationa toimi nykytaiteilija Banksyn tuore tempaus. Kehystetty joulukuusi näyttää tulevan silputuksi samaan tapaan kuin Banksyn Girl and Balloon -teos.

Girl and Balloon -taideteos oli lokakuussa myynnissä Lontoon Sothebyn taidehuutokaupassa. Heti kun teos kaupattiin yli miljoonan euron hintaan, käynnistyi sen kehyksiin piilotettu paperisilppuri tuhoten miltei koko työn.

This tree that the art center in my home town put up. from pics