Yhdysvalloissa järjetön lakiesitys – abortista elinkautinen tai kuolemantuomio

Ohhoh! Terveys · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Ohion osavaltiossa valmistellaan parhaillaan lakia, jonka mukaan abortin tekemisestä voi saada elinkautisen vankeusrangaistuksen tai jopa kuolemantuomion. Lakiesityksen mukaan myös abortin tehneet lääkärit voivat saada tuomion.

Ohiossa valmistellaan lakiesitystä, jonka mukaan abortti on tuomittavaa kaikissa tapauksissa. Naiset eivät saisi keskeyttää ei-toivottuja raskauksia edes silloin, jos se on raiskauksen tai insestin tulosta.

Myös naisen terveyttä tai henkeä uhkaavat raskaudet tulisi saattaa loppuun, Independent-lehti uutisoi.

Raskautta ei saa keskeyttää millään keinolla, mikä aiheuttaa syntymättömän sikiön kuoleman. Esityksessä ei tule ilmi, kuinka esimerkiksi keskenmenon syy todetaan tahalliseksi tai tahattomaksi.

Lääkärit voidaan tuomita abortin tekemisestä kahden vuoden vankeustuomioon ja 2.500 dollarin sakkoihin. Lakiesitys odottaa terveyskomitean käsittelyä republikaanipuolueen hallinnoimassa lainsäädäntäelimessä.