Muumilaakson tarinoita ja Alfred J. Kwak -käsikirjoittaja on kuollut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanilainen käsikirjoittaja ja ohjaaja Akira Miyazaki on kuollut. Hänet tunnetaan muun muassa Muumilaakson tarinoita -piirrossarjan merkittävänä käsikirjoittajana.

Miyazaki kuoli sunnuntaina sappitiehyen syöpään. Hän oli MyAnimeList-sivuston mukaan menehtyessään 84-vuotias.

Akira Miyazaki kirjoitti Muumilaakson tarinoita -animaatiosarjaan yhteensä 32 jaksoa. Sarjan jaksojen lisäksi hän kirjoitti Tove Janssonin samannimiseen kirjaan perustuvan Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuvan käsikirjoituksen.

Jo 1960-luvulta saakka työskennellyt Miyazaki kirjoitti myös muun muassa hollantilais-japanilais-saksalaista Alfred J. Kwak -animaatiosarjaa. Muumilaakson tarinoiden tapaan sarja tuli tutuksi monille 1980- ja 1990-lukujen vaihteessa varttuneille suomalaislapsille.