Leijonien MM-floppi näkyi Veikkauksen tuloksessa

Urheilu Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen pelimonopoli Veikkaus pettyi jääkiekkofanien tavoin Leijonien taannoisten MM-kisojen heikkoon tulokseen. Lauri Marjamäen luotsaama leijonalauma pelasi alkusarjan ottelut erinomaisesti, mutta ratkaisevissa otteluissa unelma jäi toteutumatta. Samalla toteutumatta jäivät myös Veikkauksen tavoitteet jääkiekon MM-kisojen vedonlyönnistä.

– Vedonlyöntipelien ja Vakion yhteenlaskettu liikevaihto laski 1,6 prosenttia 281,4 miljoonaan euroon. Jääkiekon MM-kisojen tuoma liikevaihto oli lievä pettymys, sen sijaan jalkapallon MM-kilpailujen liikevaihto oli yltänyt katsauskauden loppuun mennessä ennätyssuureksi, Veikkaus totesi Kauppalehden mukaan vuoden 2018 ensimmäisen vuosipuolikkaan osavuosikatsauksessa.

Haaveilupelit pönkittivät Veikkauksen tulosta

Veikkauksen osavuosikatsauksessa todettiin lisäksi, että niin sanotut haaveilupelit, kuten Lotto, Eurojackpot, Vikinglotto, Keno, Kaikki tai ei mitään ja Synttärit kasvattivat yhtiön liikevaihtoa peräti 5,6 prosenttia 610,8 miljoonaan euroon. Etenkin suuret päävoitot kiihdyttivät pelaamista. Erityisesti Eurojackpotin 90 miljoonan euron jättipotti hullaannutti Suomalaiset pelaamaan ja unelmoimaan.

Mikäli Leijonat olisivat edenneet MM-kisoissa pidemmälle, olisi myös vedonlyöntiä tehty enemmän. Leijonien ottelut kiinnostivat nimittäin vedonlyöjiä valtavasti ja kun otteluista voi lyödä kattavasti vetoa ennen otteluita ja otteluiden aikana voivat kokonaissummat nousta todella suuriksi.

MTV Uutisten mukaan edellisissä jääkiekon MM-kisoissa kaikki Suomen ottelut tavoittivat yli miljoona televisiokatsojaa per ottelu ja Suomi–Sveitsi ottelu tavoitti peräti 2,33 miljoonaa katsojaa. Pelin keskikatsojamäärä oli sekin peräti 1,52 miljoonaa katsojaa. Lukemat olisivat olleet aivan toista luokkaa, jos Suomi olisi edennyt MM-kisojen finaaliin, mikä olisi vaikuttanut myös Veikkauksen tulokseen.

Jääkiekon MM-kisat 2019

Ensi vuoden jääkiekon MM-kisojen vedonlyönnistä Veikkauksella on varmasti jälleen suuret odotukset. Jukka Jalosen kanssa tuleviin MM-kisoihin lähtevä Leijonat-joukkue hakee revanssia muutaman vuoden laskusuhdanteeseen. Viimeisin maailmanmestaruus on vuodelta 2011, joten nyt voisi olla paikka uusia mestaruus. Suomi on jäänyt myös kaksista peräkkäisistä kisoista ilman mitalia.

Leijonat kiinnosti valtavasti vedonlyöjiä omassa Karjala-turnauksessa. Ennen vuoden 2019 jääkiekon MM-kisoja pelataan vielä turnaukset Venäjällä, Ruotsissa ja Tsekeissä. Jääkiekon MM-kisat 2019 vedonlyönti tulee olemaan varmasti suurta, mutta toteutuvatko kisoissa Leijonafanien ja Veikkauksen tulostavoitteet? Se vaatisi paikkaa vähintään mitalipeleissä ja mielellään myös finaalipelissä.

Paineita Jukka Jalosen valmennusryhmällä varmasti on, otettiinhan Jokereissa tulosta tehnyt mestarivalmentaja monen mielestä palauttamaan Suomi mitalikantaan heikosti menneiden MM-kisojen jälkeen. Alkava vuosi näyttää tuleeko Jalosesta Leijonien kultavalmentaja.