Jalosta korvapuustit todelliseksi herkuksi – tässä kuumat vinkit

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Korvapuustien leipominen on perinteistä perheenäitien puuhaa, mutta nyt kanelisokerilla maustettua taikinarullaa voi hyödyntää myös uudenlaisiin käyttötarkoituksiin. Syksyllä saa herkutella tuoreella pullalla.

Tee monen pienen korvapuustin sijaan yksi ja suurikokoinen korvapuusti piirakkavuoassa. Korvapuustitaikinapötkön voi kääriä myös rinkelin muotoon ennen uuniissa paistamista. Taikinan voi myös leikata ohuiksi siivuiksi ja paistaa korvapuustisiivut vohvliraudassa.

Korvapuustien sijaan taikinasta leikattavia pulla-aihioita voi latoa piirakkavuoan pohjalle perinteisen piirakkataikinan sijaan ja panna päälle vaikkapa omenalohkoja. Korvapuustit voi vaihtelun vuoksi valmistaa myös muffinssivuoissa ja päällystää herkullisella tomusokerikuorrutteella.