Näin toimit riidan jälkeen – ensimmäinen tekstiviesti on tärkein

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Parisuhteissa olevat ihmiset aina toisinaan riitelevät ja kinastelevat, mikä on täysin normaalia. Osa pariskunnista voi kinastella pienistä asioista pitkin päivää ja osa taas harvemmin, mutta isommin. Nyt parisuhdeasiantuntija kertoi parhaat vinkkinsä siihen mitä riitatilanteessa kumppanille kannattaa ja ei kannata tekstiviestin välityksellä kertoa.

Moni riita loppuu siten, että toisen tulee lähteä töihin tai osapuolet päättävät muuten vain lähteä hetkeksi omille teilleen rauhoittumaan. Tällöin riidan selvittely jatkuu yleensä tekstiviestein. Susan Winter kertoi Elite Daily -sivustolle, että kummankin osapuolen kannattaa aina rauhoittua kunnolla ennen kuin viestittely alkaa.

Winterin mukaan henkilöiden kannattaa myös miettiä johdonmukaisesti asiat, joiden vuoksi he loukkaantuivat. Heidän tulee jo ennen välien selvittämistä myös tehdä itselleen selväksi se mitä he itse kaipaisivat toiselta osapuolelta siihen, että tilanne rauhoittuisi.

Ensimmäinen viesti kannattaa lähettää ilman provosointia, että toinenkaan osapuoli ei lähde puolustuskannalle. Kerro omat tunteesi kumppanille ja soita viestin avulla, että olet valmis neuvottelemaan ja sopimaan, ja myöntämään myös oman osallisuutesi koko riitaan.