Rakastuminen on helppoa – rakkauden vaaliminen vaikeampaa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Toisinaan elämä voi tuntua romanttiselta elokuvalta, jossa huumaannutaan toisesta ihmisestä ja rakastutaan korvia myöten. Ihastuminen tai rakastuminen on helppoa, mutta tunteen ylläpitäminen vaatii jo hieman enemmän ponnisteluja.

Rakastuessa kannattaa muistaa ottaa sen verran järkeä mukaan, että liiton arkisuus tai rehellisyys ei katoa heti ruusunpunaisten lasien pudotessa pois kyydistä. Mikäli kokee suuria tunteita toista ihmistä kohtaan, on niistä järkevää kertoa kohteelle. Vaikka hän ei rakastaisikaan sinua, voit sinä rakastaa aidosti häntä. Toisin sanoen rakkaudessa ei myöskään kannata tehdä olettamuksia tai odotuksia toisen ihmisen puolesta.

Rakkaus vaatii tilaa kehittyäkseen. Sitä ei saa olla jatkuvasti painostamassa kasvuun, vaan ajan kanssa suurista tunteista voi muodostua pysyvämpiä. Kun haluaa olla aidosti toisen ihmisen kanssa, tulee suhteeseen kuitenkin panostaa kaikkensa. Rakkauteen kuuluvat myös epämieluisat asiat ja piirteet.

Omia tunteitaan on turha vertailla menneeseen tai muihin. Tärkeintä on se, miltä rakkaus tuntuu juuri nyt. Tulevaisuutta saa suunnitella, mutta tärkeintä on elää tässä hetkessä ja nauttia sen tuomasta tunteesta. Rakkautta tulee osoittaa ja sen liekkiä on pidettävä yllä. Toista ihmistä kunnioittamalla voi saavuttaa rakkaudelle parhaimman mahdollisen tason.