Matkustajakoneen lentäjä vahvassa humalassa – puhalsi hurjat lukemat

Matkailu Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa ja monissa muissakin maissa on viime aikoina saatu ikäviä otsikoita juovuksissa työaikana olleista matkustajakoneiden lentäjistä. Eräs japanilainen lentäjä jäi taannoin kiinni Lontoossa todella juovuksissa, sillä hänen verestään mitattiin peräti 1,89 promillen alkoholimäärä.

Lokakuussa Lontoon Heathrow’n kansainväliseltä lentokentältä Japan Airlinesin Boeing 777 -lentokoneella Tokioon lentämistä aikonut lentäjä Katsutoshi Jitsukawa on nyt tuomittu oikeudessa ehdottomaan vankeuteen. Hänen tuomionsa pituudeksi tuomioistuin määritteli 10 kuukautta. Viranomaiset korostivat, että rikolisella olisi voinut olla katastrofaaliset seuraukset.

Poliisit hälytettiin puhalluttamaan lentohenkilökuntaa sen jälkeen, kun heitä lentokoneen luokse kuljettaneessa pikkubussissa tuoksui alkoholille. Lentäjä kertoi japanilaisen NHK-uutistoimiston mukaan juoneensa kaksi pulloa viiniä ja oluttuopillisen lentoa edeltäneenä iltana. Mies tunnusti rikoksensa oikeudessa.