Oulun poliisilta vakava varoitus tyttöjen vanhemmille – ulkomaalaiset miehet tekevät tuttavuutta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Oulun seudulla on paljastunut viime päivinä useita tapauksia, jossa ulkomaalaiset miehet ovat raiskanneet ja käyttäneet törkeästi seksuaalisesti hyväksi alle 15-vuotiaita tyttöjä. Uhreja on tämän hetken tietojen mukaan ainakin kolme ja rikoksesta epäiltyjä ainakin yhdeksän.

Poliisin mukaan tapauksia voi paljastua enemmänkin. Nyt Oulun poliisi onkin julkaissut poikkeuksellisen vakavan varoituksen alueen tyttöjen vanhemmille. Poliisi kehottaa erityisesti nuoria tyttöjä ja nuorten vanhempia tarkkaavaisuuteen sosiaalisessa mediassa.

– Ulkomaalaistaustaiset, usein suomenkieltä taitamattomat miehet ovat houkutelleet selvästi itseään nuorempia alaikäisiä tyttöjä kanssaan kontaktiin. Pahimmillaan kontaktit ovat johtaneet vakaviin seksuaalirikoksiin, Oulun poliisi varoittaa.

– Nuorten on syytä olla tarkkaavaisia ja vanhempien tietoisia siitä, kenen kanssa lapsensa viettävät aikaa netissä sekä muutoin vapaa-aikana. Epäilyttävistä henkilöistä ja yhteydenottajista tulee ilmoittaa poliisille, poliisi jatkaa.

Tiedot epäilyttävistä yhteydenottajista voi ilmoittaa poliisille sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.oulu(at)poliisi.fi tai puhelimitse vihjenumeroon 0295 416 194.