7 yksinkertaista ohjetta parempaan elämään – ravintoterapeutti paljasti

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Terveysbuumin myötä tuputetaan dieetteja, paastoja, kuntoiluohjelmia ja hyvinvointiohjeita jokaisesta mahdollisesta kanavasta. Informaatiotulvan keskellä saattaa unohtua yksinkertaiset peruasiat terveydestä huolehtimisessa: Syö säännöllisesti ja monipuolisesti sekä liiku ja nuku tarpeeksi.

Aamupala antaa virtaa koko päivään. Aterioiden skippaaminen ei kannata, sillä ihminen saattaa korjata ravintovajetta myöhemmin epäterveellisillä valinnoilla. Aamupalalla kannattaa nauttia kuituja 30 grammaa. Terveellisyys ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö ruoasta voisi nauttia. Kohtuullisuus ja erilaisten vaihtoehtojen kokeileminen auttaa löytämään oman kultaisen keskitien.

Jo aiemmin mainitut kuidut ovat aliarvostettuja, mutta äärimmäisen tärkeitä. Ruokavalioon kannattaa lisätä kokojyvätuotteita, kuitupitoisia hedelmiä ja vihanneksia, kauratuotteita ja siemeniä sekä pähkinöitä. Vanha viisaus: ”Puoli kiloa päivässä”, pitää edelleen paikkaansa.

Kasviksia ja hedelmiä kannattaa nauttia päivittäin. Keho tarvitsee runsaasti nestettä toimiakseen kunnolla, joten veden juominen on yksi ravintoterapeuttien eniten suosittelemista asioista. Kahdeksan lasillista päivässä riittää.

Monet ihmiset yrittävät saavuttaa terveellisiä elämäntapoja hampaat irvessä, jolloin koko hyvinvoinnin pointti musertuu. Ihmisten ei kannata verrata itseään muihin. Terveelliset elämäntavat eivät tarkoita itsensä rankaisemista, vaan kokonaisvaltaista hyvinvointia mielialaa myöten.

Ravintoterapeutti painottaa Femail First -lehdelle, että hikilenkki ei välttämättä saa oloa yhtä eheytyneeksi kuin raikkaassa ulkoilmassa rauhassa käyskenteleminen.