Englantilainen punklegenda Pete Shelley kuoli Virossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläisen punkyhtye Buzzcocksin nokkamies Pete Shelley on kuollut. Laulajakitaristi oli kuollessaan 63-vuotias. Shelleyn kuoleman uskotaan BBC:n mukaan johtuneen sydänkohtauksesta.

Muusikko kuoli Virossa, jossa hän asui viimeisinä vuosinaan. Buzzcocks perustettiin Manchesterissa vuonna 1976. Yhtyeen ensiesiintyminen tapahtui toisen punklegendan, Sex Pistolsin lämmittelybändinä. Buzzcocksin tunnetuimpiin hitteihin lukeutuvat Ever Fallen in Love (With Someone You Shouldnt’ve), Orgasm Addict ja What Do I Get.

Vuonna 2011 Ilosaarirockissa esiintynyt yhtye tunnetaan etenkin yhtenä pop-punkin merkittävimmistä orkestereista. Heidän vaikutuksensa on kuulunut yhtyeiden, kuten Green Day, R.E.M., The Smiths ja Manic Street Preachers musiikissa.