LEGO-insinöörit selvittivät – näin nopeasti LEGO-pyörä pyörii

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

LEGO-palikoilla kokeita suorittava ryhmä dokumentoi testejään Youtubeen Brick Experiment Channelille. Nyt ryhmä on aikonut rikkoa edellisen ennätyksen LEGO-pyörän pyörimisnopeuteen liittyen.

Brick Experimental Channelin edellinen LEGO-pyörän pyörittämisennätys oli 2850 kierrosta per minuutti. Nyt ratasta on muutettu ja testilaite saavuttaa suuret kierrosnopeudet. Vauhtia parannetaan öljyn ja silikonisprayn avulla.

Yhdellä moottorilla kierronoupeudet nousevat peräti 5.850 kierrokseen per minuutti. Kahdella moottorilla saavutetaan jo 7.750 kierroksen minuuttivauhti. Koska kyseessä on LEGO-insinöörit, haluavat he testata kierrosnopeuksia porakoneella. Ennätykseksi kirjataan 17.350, jolloin muoviosat sulavat.