Lumileopardi karkasi eläintarhassa – harvinainen eläin jouduttiin ampumaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eläintarhoissa on sattunut viime vuosina useita tapauksia, joissa vaaralliset villieläimet ovat päässeet pakenemaan häkeistään ja aiheuttaneet hengenvaaran ihmisille. Nyt Britanniassa sijaitsevassa Dudley Zoossa on tapahtunut traaginen välikohtaus, jossa harvinainen lumileopardi jouduttiin ampumaan.

Tämän hetken tietojen mukaan eläintenhoitajan uskotaan jättäneen 23. lokakuuta häkin oven jostain syystä auki, jolloin kahdeksanvuotias lumileopardi Margaash pääsi karkaamaan aitauksestaan. Eläin huomattiin illalla vapaana, jolloin eläintenhoitajat päättivät ampua sen. Eläin kuoli yhdellä laukauksella.

Eläinsuojelijat ovat kyseenalaistaneet vahvasti lumileopardin ampumisen kuoliaaksi sen sijaan, että se olisi vain tainnutettu nukutusnuolella. Eläintarhan mukaan muuta vaihtoehtoa ei ollut. Margaash muutti vuonna 2011 Dudleyn eläintarhaan, jossa se eli kolmevuotiaan Taiga-lajikumppaninsa kanssa. Lumileopardi on uhanalainen laji, jonka edustajia on maailmassa alle 10.000 kappaletta.