Piilokamera narautti hoitajan – varasti dementikolta 150 euroa

Ohhoh! · Stara.fi

Muistisairaiden vanhusten kanssa työskenteleviltä vaaditaan rehellisyyttä ja huolellisuutta, mutta joskus tilaisuus tekee kuitenkin varkaan. Nyt Britanniassa 90-vuotiaan dementikon hoitaja on jäänyt rysän päältä kiinni asiakkaansa rahojen varastamisesta.

Nottinghamshiressa asuvan vanhuksen perhe oli ryhtynyt epäilemään jotain outoa tapahtuvan, kun vanhukselta katosi yllättäen noin 25.000 euron arvosta koruja. Perhe päätti asentaa vanhuksen kotiin piilokameran, jolla se pystyisi selvittämään mitä asunnossa tapahtui.

Pian piilokamera paljasti omaisten epäilykset oikeiksi, sillä kamera paljasti lähietäisyydeltä miten hoitaja kaivaa 130 puntaa, eli noin 150 euroa, käteistä rahaa vanhuksen kukkarosta ja piilottaa ne rintaliiveihinsä.

Asiasta tehtiin rikosilmoitus, ja poliisi otti kiinni 61-vuotiaan hoitajan. Hänet tuomittiin 12 kuukaudeksi yhdyskuntapalveluun ja maksamaan oikeudenkäyntikulut. Koruvarkautta nainen ei tunnustanut, joten tapaus on vielä näytön puutteen vuoksi selvittämättä.