Blockfest paljasti ensi kesän esiintyjiään – G-Eazy, Juice WRLD, Ski Mask The Slump God

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ratinan stadionilla ja ympäröivässä Ratinanniemen puistossa 16. – 17. elokuuta 2019 järjestettävä Blockfest on julkaissut ensi kesän ensimmäiset esiintyjänsä. Pohjoismaiden suurin hiphop-festivaali on kiinnittänyt ohjelmistoonsa yhdysvaltalaiser G-Eazy, Juice WRLD ja Ski Mask The Slump God.

Tänä vuonna miljardin Spotify-streamin rajan rikkonut tuottaja, lauluntekijä ja rap-artisti G-Eazy palaa Blockfest-lavalle. Jo 10 vuotta musiikin parissa työskennellyt Gerald Gillum nousi suuren yleisön tietoisuuteen viimeistään vuoden 2015 moninkertaista platinaa myyneellä hittikappaleellaan Me, Myself & I. Neljän studioalbumin jälkeen 29-vuotiaalla rap-artistilla on nimissään useita jättihittejä, kuten viimeisimmältä The Beautiful & Damned -levyltä julkaistut No Limit sekä Him & I, joita molempia on pelkästään Spotifyssa kuunneltu satoja miljoonia kertoja. G-Eazy esiintyi viimeksi Blockfesteilla vuonna 2016.

Vasta 20-vuotias Jarad Higgins, artistinimeltään Juice WRLD, valittiin vuoden 2018 läpimurtoartistiksi sekä Spotifyn että Apple Musicin toimesta. Kulunut vuosi on ollut rap-artistille merkittävä, sillä hän on julkaissut Suomen listoillekin nousseen platinasinglen Lucid Dreams sekä debyyttialbumin Goodbye & Good Riddancen ja yhteisprojektin WRLD ON DRUGS yhdysvaltalaisen Futuren kanssa. Blockfest-esiintyminen on nuoren, satoja miljoonia streameja keränneen chicagolaisräppärin ensimmäinen keikka Suomessa.

Ensimmäiselle Blockfest-keikalleen saapuu myös floridalaislähtöinen Ski Mask The Slump God. Uransa ensimmäiset julkaisut SoundCloudissa tehnyt artisti tuli tunnetuksi yhteisprojekteistaan edesmenneen rap-artistin XXXTentacionin kanssa. Omiin hittikappaleisiin lukeutuvat mm. kultaa myyneet Catch Me Outside sekä Babywipe. Varsinaisen debyyttialbuminsa Stokeley 22-vuotias artisti julkaisi vasta toissa viikolla. Ski Mask The Slump God oli mukana myös XXL-lehden 2018 Freshman Class -listalla, jossa nostetaan esiin kuluneen vuoden merkittävimpiä hiphop-nimiä.

Kansainvälisten menestysartistien lisäksi Blockfestin ohjelmistoon on kiinnitetty listoja hallinneen Jano-albumin julkaissut Gasellit, Basson & Hoodwatchin Luokka 18’ -listauksessakin noteerattu Cledos, ensimmäistä kertaa Blockfest-lavalle nouseva Adikia, rapin suomenmestari -tittelin ansainnut Gettomasa, Tamperetta edustava trap-artisti Pajafella sekä debyyttialbumillaan Suomen virallisen albumilistan kärkeen noussut Lukas Leon. Lisää esiintyjiä niin ulkomailta kuin kotimaasta julkaistaan ensi vuoden puolella.

Jokaisena järjestysvuotenaan loppuunmyydyn Blockfestin lipunmyynti käynnistyy Ticketmasterin sekä Tiketin kautta perjantaina 14.12. klo 9:00, mutta Veikkauksen etuasiakkaat pääsevät ostamaan lippunsa ennakkoon jo keskiviikkona 12.12. klo 9:00 alkaen.