Täydellisen joulukappaleen kaava selvitettiin – näin teet takuuvarman hitin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jouluisten korvamatojen kuulemiselta on lähes mahdotonta välttyä tähän aikaan vuodesta. Jouluhitit, kuten Mariah Careyn All I Want for Christmas is You ja Whamin Last Christmas soivat juhlapyhien aikaan radioaalloilla tiuhaan tahtiin.

Musiikkialan markkinointifirma Ostereon tuore tutkimus on paljastanut täydellisen jouluhitin kaavan. Asiantuntijat selvittivät, mitkä seikat yhdistivät joulun hittikappaleita viimeisten 50 vuoden ajalta.

NME-lehden mukaan täydellisen jouluhitin tulisi kestää 3 minuuttia ja 57 sekuntia. Sen sävellajin kuuluisi olla G-duuri ja temmon puolestaan 114 iskua minuutissa. Esiintyjä olisi puolestaan 27-vuotias sooloartisti.

Lähimmäs osui Pet Shop Boysin Always on My Mind, joka nousi Iso-Britannian suurimmaksi jouluhitiksi vuonna 1987. Kappaleen kohdalla suosioon vaikutti myös tunnettavuus, sillä kyseessä on cover-versio.