YouTube 2018 -koosteesta someraivo – nousi kaikkien aikojen inhotuimmaksi videoksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin videopalvelu YouTube julkaisee vuosittain joulukuussa koosteen kuluneen vuoden suosituimmista videoista ja videotähdistä. YouTube Rewind 2018 -video julkaistiin viime torstaina, mutta se on saanut odottamattoman reaktion katsojissa. Video nousi nimittäin nopeasti inhotuimmaksi videoksi YouTubessa.

Koosteella nähdään yli sata tubettajaa ja julkkista, mutta someraivo syntyi juuri heidän valinnastaan. Miljoonien katsojien mielestä YouTube jätti pois huippusuosittuja nettivideoiden tähtiä, ja se on saanut heidät antamaan niin sanotusti alapeukkua videolle. Poissaolollaan loistavat muun muassa Felix ”Pewdiepie” Kjellberg, Shane Dawson, David Dobrik ja monet muut.

Monet pois jätetyistä tubettajista eivät julkaise hilpeän hauskoja videoita, kuten monet videolle mukaan valitut. Valintojen onkin päätelty kuvastavan sitä miten videopalvelu haluaa pitää katsojien sijaan mainostajat tyytyväisenä. The Verge -verkkolehti kuvaili tilannetta kuin asuntoesittelyksi, jossa kaikki ikävä on piilotettu kaappeihin.

Viidessä päivässä video sai jo niin paljon negatiivista palautetta, että sen edellä oli enää vain Justin Beiberin kahdeksan vuotta sitten julkaistu Baby-musiikkivideo. Lienee siis selvää, että video tulee nopeasti nousemaan kaikkien aikojen inhotuimmaksi nettivideoksi. Tiistaina aamulla ero näiden välillä on enää kaksi miljoonaa alapeukkua.