Koulubussin kuljettaja tuupertui rattiin – pikkupoikien neuvokkuus pelasti lasten hengen

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen New Hampshiressa sijaitsevassa Atkinsonin kaupungissa on tapahtunut kohtalokas koulubussin kuljettajan sairauskohtaus. Bussin kyydissä oli kuljettajan tuupertumisen aikaan yhteensä viisi lasta. Kahden koulupojan neuvokkuus pelasti kaikkien kyydissä olleiden hengen.

Kahdeksanvuotias Nolan Barry ja yhdeksänvuotias Thomas MacKeen huomasivat koulubussia kuljettaneen linja-autokuljettajan pudonneen ratin edestä sairauskohtauksen vuoksi. Kuljettaja oli juuri hiljentänyt ajoneuvon vauhtia STOP-merkin vuoksi, mutta bussi liikkui silti kohti risteystä. Nolan oli muiden lasten onneksi seurannut päivittäin kuljettajan työskentelyä linja-auton etuosassa.

Poika muisti, miten bussi pysäytetään. Hän käytti siihen hätäjarrutusta. Linja-auto pysähtyi, mutta lasten oli vielä päästävä bussista ulos. MacKeen oli kyydissä olleista lapsista vanhin ja rauhoitteli muita tenavia. Samassa yhden oppilaan isä huomasi lyhyen matkan päästä lasten huutaneen apua linja-autolle. Pian paikalle saapui myös muita vanhempia ja hätänumeron avulla soitettu pelastushenkilökunta.

Kuljettajan sairauskohtauksen syytä ei tiedetä, mutta hän on toipumassa siitä. Atkinsonin poliisi on puolestaan osoittanut henkilökohtaisen kiitoksen linja-auton matkustajina olleille pojille, joiden nopea reaktiokyky esti katastrofin. Koko kaupunki on ylpeitä lasten reippaudesta, Yahoo uutisoi.