.

Vuoden 2018 suosituimmat Google-haut paljastettiin – Avicii artistien ykkönen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuoden 2018 kiinnostavimmat Google-haut on perinteiseen tapaan paljastettu. Presidentinvaalit, Airiston Helmi, tuhkarokko, aktiivimalli, GDPR, Oodi ja huippukokouksen paikkana toiminut Kalastajatorppa puhuttivat suomalaisia kuluvan vuoden aikana.

– Ihmiset hakevat tietoa ajankohtaisista ilmiöistä ja puhuttavista aiheista. Yksi erityisen selkeästi esiin noussut ilmiö oli poikkeuksellisen kuuma kesä, sanoo Googlen analyytikko Jaakko Pihlaja.

Kesän helteisiin liittyen apua ja vinkkejä etsittiin erityisesti sinilevätilanteen seurantaan, huoneiden viilentämiseen ilmastoinnilla, tuulettimilla tai ilmalämpöpumpuilla sekä aurinkoihottumaan ja lämpöhalvaukseen. Myös ampiaisten poikkeuksellinen määrä näkyi hauissa.

Tietoa ei haeta ainoastaan isoihin ilmiöihin liiittyen vaan se on läsnä arjessa. Miten-ohjeita haettiin niin laihtumiseen kuin ruskettumiseen, työhaastattelusta ja erosta selviämiseen kuin unen ja rahan saamiseen.

– Tietoa haetaan jo ensisijaisesti mobiililaitteilla joilla tehtyjen hakujen osuus on yli puolet kaikista hauista. Asioiden hoito liikkeellä ja asiakkaiden kasvavat tarpeet paremmalle palvelulle verkossa näkyvät myös. Älypuhelimilla tehdyt near me ja lähellä -tyyppiset haut ovat kasvaneet tänä vuonna jopa 50 prosenttia viime vuoteen verrattuna Suomessa, sanoo Pihlaja.

Julkisuus tekee kiinnostavasta asiasta ilmiön. Näin voi päätellä esimerkiksi Oura-älysormuksen ja BlackkKlansman-elokuvan noususta haetuimpien listoille. Suomalainen huipputekniikka nousi koko kansan huulille kun prinssi Harry näyttäytyi oululaissormuksen kanssa ja positiiviset arviot Jasper Pääkkösen tähdittämästä elokuvasta saivat suomalaiset hakemaan tietoa Spike Leen ohjaustyöstä.

Televisiossa ja elokuvissa suomalaisia kiinnostaa etenkin viihde. Katsotuimpien listoilta löytyy niin musikaaleja kuin tositelevisiotakin. Ruokapuolella erityiseksi ilmiöksi nousi Japanissa suosittu syysherkku matsutake eli männyntuoksuvalmuska. Japanilaista keittiötä listalla edusti myös ramen-nuudelikeitto.

Google listasi vuoden kiinnostavimpia hakuja kahdettatoista kertaa. Tänä vuonna hakuja tarkasteltiin kahdeksassa kategoriassa. Listat sisältävät nopeimmin nousseet haut eli ne hakusanat jotka ovat kasvattaneet suhteellisesti eniten hakuja edelliseen vuoteen verrattuna.

Googlen kiinnostavimmat haut vuonna 2018

Puheenaiheet

Presidentinvaalit

Airiston helmi

Tuhkarokko

Kuunpimennys

Kansalaisaloite

Aktiivimalli

GDPR

Kalastajatorppa

Oodi

Henkilöt

Avicii

XXXTentacion

Laura Huhtasaari

Stan Lee

Anthony Bourdain

Cheek

Meghan Markle

Sauli Niinistö

Paavo Väyrynen

Iivo Niskanen

Televisio ja sarjat

Love Island Suomi

Selviytyjät Suomi

Tanssii tähtien kanssa

Syke

Putous

Keisari Aarnio

Handmaid’s Tale

Altered Carbon

Unelmahäät

Babylon Berlin

Elokuvat

Bohemian Rhapsody

Mamma Mia 2

Black Panther

Venom

Oma maa

BlacKkKlansman

A Star is Born

Deadpool 2

Hölmö nuori sydän

Veljeni vartija

Kaupalliset

Redi

Arabia Store

OnePlus 6

Coinmarketcap

Bitcoin

Muumin päivä muki

Initiative Q

Swappie

Ratina

Oura sormus

Ruoka

Tuoksuvalmuska

Lapinukon keitto

Feta pinaatti piirakka

Ramen keitto

Matsutake

Koivunpunikkitatti

Maa-artisokka keitto

Kombucha

IPA olut

Burrata

Miten?

Miten viilentää asuntoa

Miten laihtua

Miten ruskettua

Miten saada unta

Miten saada rahaa

Miten lasketaan keskiarvo

Miten selvitä erosta

Miten valmistautua työhaastatteluun

Miten säästää rahaa

Miten Tinder toimii

Uusimmat

.