Vuoden 2018 suosituimmat Google-haut paljastettiin – Avicii artistien ykkönen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuoden 2018 kiinnostavimmat Google-haut on perinteiseen tapaan paljastettu. Presidentinvaalit, Airiston Helmi, tuhkarokko, aktiivimalli, GDPR, Oodi ja huippukokouksen paikkana toiminut Kalastajatorppa puhuttivat suomalaisia kuluvan vuoden aikana.

– Ihmiset hakevat tietoa ajankohtaisista ilmiöistä ja puhuttavista aiheista. Yksi erityisen selkeästi esiin noussut ilmiö oli poikkeuksellisen kuuma kesä, sanoo Googlen analyytikko Jaakko Pihlaja.

Kesän helteisiin liittyen apua ja vinkkejä etsittiin erityisesti sinilevätilanteen seurantaan, huoneiden viilentämiseen ilmastoinnilla, tuulettimilla tai ilmalämpöpumpuilla sekä aurinkoihottumaan ja lämpöhalvaukseen. Myös ampiaisten poikkeuksellinen määrä näkyi hauissa.

Tietoa ei haeta ainoastaan isoihin ilmiöihin liiittyen vaan se on läsnä arjessa. Miten-ohjeita haettiin niin laihtumiseen kuin ruskettumiseen, työhaastattelusta ja erosta selviämiseen kuin unen ja rahan saamiseen.

– Tietoa haetaan jo ensisijaisesti mobiililaitteilla joilla tehtyjen hakujen osuus on yli puolet kaikista hauista. Asioiden hoito liikkeellä ja asiakkaiden kasvavat tarpeet paremmalle palvelulle verkossa näkyvät myös. Älypuhelimilla tehdyt near me ja lähellä -tyyppiset haut ovat kasvaneet tänä vuonna jopa 50 prosenttia viime vuoteen verrattuna Suomessa, sanoo Pihlaja.

Julkisuus tekee kiinnostavasta asiasta ilmiön. Näin voi päätellä esimerkiksi Oura-älysormuksen ja BlackkKlansman-elokuvan noususta haetuimpien listoille. Suomalainen huipputekniikka nousi koko kansan huulille kun prinssi Harry näyttäytyi oululaissormuksen kanssa ja positiiviset arviot Jasper Pääkkösen tähdittämästä elokuvasta saivat suomalaiset hakemaan tietoa Spike Leen ohjaustyöstä.

Televisiossa ja elokuvissa suomalaisia kiinnostaa etenkin viihde. Katsotuimpien listoilta löytyy niin musikaaleja kuin tositelevisiotakin. Ruokapuolella erityiseksi ilmiöksi nousi Japanissa suosittu syysherkku matsutake eli männyntuoksuvalmuska. Japanilaista keittiötä listalla edusti myös ramen-nuudelikeitto.

Google listasi vuoden kiinnostavimpia hakuja kahdettatoista kertaa. Tänä vuonna hakuja tarkasteltiin kahdeksassa kategoriassa. Listat sisältävät nopeimmin nousseet haut eli ne hakusanat jotka ovat kasvattaneet suhteellisesti eniten hakuja edelliseen vuoteen verrattuna.

Googlen kiinnostavimmat haut vuonna 2018

Puheenaiheet

Presidentinvaalit



Airiston helmi



Tuhkarokko



Kuunpimennys



Kansalaisaloite



Aktiivimalli



GDPR



Kalastajatorppa



Oodi

Henkilöt

Avicii



XXXTentacion



Laura Huhtasaari



Stan Lee



Anthony Bourdain



Cheek



Meghan Markle



Sauli Niinistö



Paavo Väyrynen



Iivo Niskanen

Televisio ja sarjat

Love Island Suomi



Selviytyjät Suomi



Tanssii tähtien kanssa



Syke



Putous



Keisari Aarnio



Handmaid’s Tale



Altered Carbon



Unelmahäät



Babylon Berlin

Elokuvat

Bohemian Rhapsody



Mamma Mia 2



Black Panther



Venom



Oma maa



BlacKkKlansman



A Star is Born



Deadpool 2



Hölmö nuori sydän



Veljeni vartija

Kaupalliset

Redi



Arabia Store



OnePlus 6



Coinmarketcap



Bitcoin



Muumin päivä muki



Initiative Q



Swappie



Ratina



Oura sormus

Ruoka

Tuoksuvalmuska



Lapinukon keitto



Feta pinaatti piirakka



Ramen keitto



Matsutake



Koivunpunikkitatti



Maa-artisokka keitto



Kombucha



IPA olut



Burrata

Miten?

Miten viilentää asuntoa



Miten laihtua



Miten ruskettua



Miten saada unta



Miten saada rahaa



Miten lasketaan keskiarvo



Miten selvitä erosta



Miten valmistautua työhaastatteluun



Miten säästää rahaa



Miten Tinder toimii